ΤΣΙΠΟΥΡΟ
για να δείτε τα προϊόντα τσίπουρου πατήστε εδώ

Θέλετε να δείτε από κοντά πως γίνεται η παραγωγή του Ούζου; Στείλτε μας e-mail εδώ

 

Συνδυάστε ενα Σαββατοκύριακο στη πανέμορφη πόλη του Ναύπλιου και ελάτε να μας επισκεφθείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και δείτε που είμαστε εδώ

 

Στο τσίπουρο είναι απαραίτητη η διπλή απόσταξη. Σημαντικό μέρος της διαδικασίας είναι οι ποσότητες (κεφαλές και ουρές) που πρέπει να αφαιρεθούν από το τελικό προϊόν (απόσταγμα). Η επιλογή της πρώτης ύλης προς απόσταξη , η σωστή διατήρηση τους πριν από την διαδικασία, και ο αργός ρυθμός βρασμού είναι σημαντικοί παράγοντες για την ποιότητα του αποστάγματος που έχουμε.

Η παραγωγή του τσίπουρου είναι παλιά υπόθεση για την οικογένεια Καρώνη. Πριν ακόμα από την επίσημη ίδρυση της ποτοποιίας, το 1869 , ο Γιάννης Καρώνης διατηρούσε ρακοπωλείο στο Ναύπλιο. Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε στηθεί με την βοήθεια και υποστήριξη του Γενναίου Κολοκοτρώνη, ο οποίος ήταν μόνιμα φιλοξενούμενος της οικογένειας Καρωνη όταν ερχόταν στο Ναύπλιο για τις δουλειές του. Μάλιστα λόγω της στενής τους επαφής είχε βαφτίσει και παντρέψει και την Μαριγώ Καρώνη με τον Γιάννη Καρώνη. Το ρακί, όπως το έλεγαν τότε, που έφτιαχναν οι Καρωναίοι έγινε γνωστό ως «το ρακί του Γενναίου» .

Από τότε μέχρι και σήμερα η γνώση και το μεράκι έχει παραμείνει άσβεστο. Παίρνοντας πρώτη ύλη(τσάμπουρα) από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας, γνωστές για την ποιότητα των αμπελιών τους, αποτέλεσμα είναι το τσίπουρο Καρώνη που συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό!
 

 

 

 

Καρώνης Ποτοποιία, Περιοχή Παλαμηδίου, Ναύπλιο 21100

e-mail: info@karonis.gr

Τηλ.: (0030) 2752 0 24968

 

Τα Προϊόντα Μας

Αγορές

Παραγγελία μέσω φαξ

Προστασία Προσωπικών Δεδωμένων

Αποστολή Προϊόντων

Γενικοί Όροι

Επικοινωνία

This website, deisgned, hosted and maintained by e-magine-The contents, photographs and design are © copyright 2007-2009