ΟΥΖΟ
για να δείτε τα προϊόντα ούζου πατήστε εδώ

Θέλετε να δείτε από κοντά πως γίνεται η παραγωγή του Ούζου; Στείλτε μας e-mail εδώ

 

Συνδυάστε ενα Σαββατοκύριακο στη πανέμορφη πόλη του Ναύπλιου και ελάτε να μας επισκεφθείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και δείτε που είμαστε εδώ

 

Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ είναι μια διαδικασία μαγική η οποία θέλει υπομονή και μεράκι για να ληφθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρώτα βάζουμε τα υλικά στον αποστακτήρα. Αιθυλική αλκοόλη γεωργικής προελεύσεως (οινόπνευμα ποτοποιίας), νερό και αρωματικά βότανα. Ο γλυκάνισος μέχρι να γίνει η απόσταξη φυλάσσεται σε μέρος με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα σε ειδικούς σάκους. Σ’αυτόν  οφείλει το ούζο το χαρακτηριστικό του άρωμα και γαλάκτωμα. Κατά τη διάρκεια της απόσταξης όλα τα υλικά  βράζουν μέσα στον άμβυκα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.Οσο πιο αργά και αβίαστα  γίνεται η απόσταξη τόσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα.  Οι ατμοί τους μέσω ενός λεπτού σωλήνα καταλήγουν σ΄ένα  δεύτερο κυλινδρικό σκεύος που λέγεται ψυγείο όπου και υγροποιούνται.

Το προϊόν που λαμβάνεται είναι το καθαρό απόσταγμα.Αυτό όμως που φυλάσσεται είναι το μεσαίο κλάσμα της απόσταξης , η καρδιά όπως λέγεται, ενώ  απορρίπτονται η κεφαλή και η ουρά, η αρχή και το τέλος δηλαδή.To απόσταγμα φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ωριμάσει και να βγάλει όλα του τα αρώματα. Κατόπιν αναμιγνύεται με νερό εξαιρετικής ποιότητας και περιεκτικότητας σε άλατα και μέταλλα και έτσι έχουμε ένα τελικό άριστο αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

Καρώνης Ποτοποιία, Περιοχή Παλαμηδίου, Ναύπλιο 21100

e-mail: info@karonis.gr

Τηλ.: (0030) 2752 0 24968

 

          

Τα Προϊόντα Μας

Αγορές

Παραγγελία μέσω φαξ

Προστασία Προσωπικών Δεδωμένων

Αποστολή Προϊόντων

Γενικοί Όροι

Επικοινωνία

This website, deisgned, hosted and maintained by e-magine-The contents, photographs and design are © copyright 2007-2009