ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ..

για να δείτε τα προϊόντα μαστίχας πατήστε εδώ

 

 

 

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ..

για να δείτε τα προϊόντα βύσσινου πατήστε εδώ

Η παραγωγή

Η παραγωγή

Ένα από τα προϊόντα που έκαναν οι ιδρυτές της ποτοποιίας Καρώνη, εκτός των άλλων ήταν και το λικέρ μαστίχα.

Τότε αγόραζαν ακατέργαστους λίθους μαστίχας και τους έβαζαν στον αποστακτήρα μαζί με οινόπνευμα και νερό. Μάλιστα για να μην κολλάνε στον πάτο του αποστακτήρα τοποθετούσαν στρώση με άχυρα.

Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή προμηθευόμαστε ακατέργαστη χιώτικη μαστίχα και την αποστάζουμε σε χάλκινους αποστακτήρες ατμού τελευταίας τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό ελαφρύ λικέρ, το λικέρ μαστίχα ΚΑΡΩΝΗ εξ΄αποστάξεως, ιδανικό να το απολαύσετε μετά το γεύμα και όχι μόνο. Ταιριάζει τέλεια με ένα αμυγδαλωτό, έναν κουραμπιέ τις «καλές μέρες» ή ακόμα και με ένα λουκουμάκι για να θυμόμαστε και να διατηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Το λικέρ βύσσινο έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του.

Πριν καλά καλά δημιουργηθεί η ποτοποιία Καρώνη , το 1850 όταν οι αδερφοί Καρώνη διατηρούσαν ρακοπωλείο στο κέντρο του Ναυπλίου η Μαριγώ Καρώνη, δυναμική γυναίκα της εποχής της, γιαγιά του Γιάννη, του Παναγιώτη και του Βασίλη Καρώνη, βαφτιστήρα του Γενναίου Κολοκοτρώνη, σκέφτηκε να φτιάξει το δικό της λικέρ, αφού συγγενείς από την Αρκαδία, περιοχή φημισμένη έως σήμερα για τα βύσσινα, της έστελναν καλάθια με βύσσινα για πεσκέσι. Η συνταγή της, άρεσε πολύ.

Ήταν για εκείνη την εποχή κάτι πρωτόγνωρο και συγχρόνως γευστικότατο και το αγόραζαν οι γυναίκες για να το κερνάνε τις γιορτινές μέρες του χρόνου. Έμεινε δε με το όνομα «το βύσσινο της Μαριγώς».

Η οικογένεια Καρώνη συνέχισε πιστά αυτή την παράδοση μέχρι και σήμερα (5η γενεά) αγοράζοντας εκλεκτά βύσσινα από το Στενό Αρκαδίας και παλαιώνοντας τα για χρόνια μέσα σε κονιάκ. Τα βύσσινα μέσα σε κονιάκ ζυμώνονται και απελευθερώνουν όλους τους χυμούς τους, το μεθυστικό άρωμα τους και το βαθυκόκκινο χρώμα τους με αποτέλεσμα το αυθεντικό λικέρ βύσσινο Καρώνη που αξίζει να σας συνοδεύει σε όλες τις ευχάριστες στιγμές σας.

 

 

Καρώνης Ποτοποιία, Περιοχή Παλαμηδίου, Ναύπλιο 21100

e-mail: info@karonis.gr

Τηλ.: (0030) 2752 0 24968

 

Τα Προϊόντα Μας

Αγορές

Παραγγελία μέσω φαξ

Προστασία Προσωπικών Δεδωμένων

Αποστολή Προϊόντων

Γενικοί Όροι

Επικοινωνία

This website, deisgned, hosted and maintained by e-magine-The contents, photographs and design are © copyright 2007-2009